20 maart 2019

Datum start verkoop Het Kanteel fase 3 bekend

Op woensdag 20 maart om 17.00 uur start de verkoop van het Kanteel fase 3 en kan je online je voorkeuren doorgeven.

Ben jij goed voorbereid op de verkoop?

12 maart '19

De Buitenplaats - Het Kanteel fase 3 gaat op woensdag 20 maart in verkoop. Heb je interesse in één van de 8 herenhuizen? Inschrijven op het bouwnummer van jouw keuze kan alleen via een persoonlijk Mijn Eigen Huis account. Lees hieronder hoe dit in zijn werk gaat en hoe je in aanmerking komt voor een woning!

Stap 1: Online je voorkeuren doorgeven

Inmiddels is er de afgelopen tijd veel informatie over de woningen op de website geplaatst. Op woensdag 20 maart staat alle informatie per bouwnummer online. Denk hierbij aan de technische omschrijving en de koperscontractstukken. Op deze dag ontvang je ter herinnering om circa 17:00 uur de mail om je voorkeuren (maximaal 5) aan te geven. Je ontvangt deze mail alleen wanneer je een Mijn Eigen Huis Account hebt aangemaakt. Uiteraard hoeft de mail niet af te wachten je kunt ook rond 17:00 direct inloggen in je persoonlijk account. Nog geen persoonlijk account? Maak deze dan snel aan!

Tijdens de inschrijfperiode, de sluitingsdatum is woensdag 27 maart 17.00 uur, kun je je voorkeuren wisselen, woningen uit je lijstje verwijderen of toevoegen. Deze wisselingen worden direct in ons systeem opgeslagen. Jouw inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar.

Stap 2: Vergeet je financiële check niet te uploaden

Wil je meer kans maken op een woning? Vergeet dan niet je financiële check (de verklaring waarin staat dat je de woning kunt betalen) te uploaden. Je kunt de financiële check namelijk alleen uploaden in jouw persoonlijke account tijdens de inschrijfperiode. Je kunt zo'n financiële check bijvoorbeeld laten uitvoeren door de Rabobank, je leest er hier meer over. 

Wij wijzen de woningen toe op basis van de voorkeuren. Daarbij proberen we zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. We streven naar een zo optimaal mogelijke bezetting (of: verdeling) van de bouwnummers. Als er meer dan 1 kandidaat een voorkeur heeft voor hetzelfde huis kijken wij bij de toewijzing of iemand al een financiële check heeft laten doen. Je kunt er dus profijt van hebben als je dat aan ons laat weten en bovendien weet je dan ook of de woning binnen je budget past. De financiële check mag niet ouder dan 3 maanden zijn. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na de toewijzing vernietigen wij deze informatie.

Stap 3: Optie bevestigen

Je kunt je inschrijven t/m woensdag 27 maart 17.00 uur. Een dag later, donderdag 28 maart laten we je weten of je een woning toegewezen hebt gekregen. Als jij een woning krijgt toegewezen dan krijg je om circa 17.00 uur een e-mail en zie je dat ook in jouw winkelwagentje in de Mijn Eigen Huis Omgeving. Vervolgens heb je 48 uur de tijd om je optie te annuleren of te bevestigen in jouw persoonlijke account. Nadat je de optie hebt bevestigt bepaal jij vervolgens hoe je het aankoopproces wilt doorlopen. 

Heb je geen woning toegewezen gekregen? Dan krijg je daarvan ook bericht. Je ziet dan ook in jouw Mijn Eigen Huis account dat je reservekandidaat bent. Als iemand afziet van de koop en jij bent de eerste reservekandidaat, dan wordt er meteen contact met jou opgenomen. Wij geven geen informatie over hoeveel reservekandidaten er zijn en op welke plek je op de reservelijst staat.

Online huis kopen
Online huis kopen

Stap 4: Afspraak maken of online kopen

Heb je jouw optie geaccepteerd? Dan heb je de keuze om een afspraak te maken bij de makelaar of om direct online je woning te kopen. Wil je eerst een verkoopgesprek met de makelaar? Klik dan op de button 'afspraak maken' en kies een dag en een dagdeel. De makelaar neemt vervolgens contact met je op om een tijd af te spreken. Na dit verkoopgesprek kan je in je persoonlijke account aangeven of je overgaat tot aankoop van de woning of dat je de optie alsnog wilt annuleren. Wil je overgaan tot aankoop? Dan kan je er voor kiezen om de contracten online te tekenen door op de button 'online kopen' te klikken. Wil je liever bij de makelaar op kantoor je handtekening zetten? Klik dan op de button 'tekenafspraak'. Vervolgens belt de makelaar je voor het maken van de tekenafspraak bij hun op kantoor. 

Kies je na het bevestigen van je optie meteen voor 'online kopen' dan ontvang je jouw koopcontract binnen enkele dagen via de mail en teken je vanaf de bank zonder tussenkomst van de makelaar. Je doet dit met IDIN (een dienst van de bank waarmee je je als consument bij andere organisaties vertrouwd en veilig kan identificeren). 

Vragen? Kom naar de inloopavond

Heb je nog vragen? De makelaar organiseert op woensdag 20 maart van 17.00 - 19.00 uur een inloopavond. Je bent van harte welkom bij van Kessel & Gelicum Makelaars op de Herman Kuijkstraat 62 in Geldermalsen. 

Hoe maak ik meer kans op een woning? Doe een financiële check
Welke 5 bouwnummers zijn jouw favoriet? Bekijk het woningaanbod