Extra leencapaciteit en rentekorting

22 maart '19

Wist je dat je bij een woning met een EPC-waarde van 0,4 of lager in aanmerking komt voor een extra leencapaciteit van € 9.000? Tevens ontvang je bij de Rabobank 0,2% duurzaamheidskorting op je hypotheekrente. 

image alt

€ 9.000 Extra leencapaciteit

Het is je vast niet ontgaan dat je tegenwoordig niet meer mag lenen dan de waarde van jouw woning. Maar er zijn wel wat uitzonderingen op de regel. Wanneer je een woning koopt met een EPC van 0,4 of lager heb je namelijk recht op extra leencapaciteit van € 9.000. Je betaalt namelijk minder aan energiekosten door de luchtwarmtepomp en daarom houd je maandelijks meer geld over om te kunnen besteden aan je hypotheek. Om die reden kan je dus meer lenen bij de bank. Let op: het kan zijn dat geldverstrekkers aanvullende eisen hebben t.a.v. de extra leencapaciteit.

image alt

0,2% Korting op je hypotheekrente

De Rabobank introduceert vanaf 28 maart 2019 een duurzaamheidskorting (rentekorting) van 0,2% voor leningen voor een woning met een Energie Prestatie Coëfficiënt (EPC) van 0,4 of lager of een Energie-index van 0,6 of lager. De woningen in De Buitenplaats - Het Kanteel fase 3 hebben een EPC minder dan 0,4 dus daarmee kom je in aanmerking voor deze extra rentekorting! De korting geldt voor alle nieuwe leningen en bij het wijzigen van het rentecontract, als je kunt aantonen dat de woning aan de vereiste EPC of Energie-index voldoet (en dat kun je!). 

  Meer weten over Financiering?
  Woningaanbod bekijken