Gradus keert terug naar de plek waar hij opgroeide

14 maart '22

Gradus en zijn vrouw Metha woonden bijna 30 jaar in Roermond. Met veel plezier, maar doordat de kinderen en kleinkinderen niet in de buurt woonden, wilden ze centraler in Nederland gaan wonen. Daarbij waren ze wel toe aan een nieuwe uitdaging. Hoe bijzonder is het dat ze een nieuwe start gaan maken op de plek waar het leven begon voor Gradus. Hier in Meteren groeide hij op en had zijn familie een boerenbedrijf. Met de verhuizing naar De Plantage is de cirkel rond. 

image alt

Het voelde als thuis

Met een heerlijk enthousiasme vertelt de gepensioneerde ondernemer en hobby-vinoloog over woondromen en vroeger.

“We toeren veel rond met de camper en hadden op enig moment het idee om op de minicamping aan de Lingedijk te gaan staan. Zo konden we de plek waar ik opgroeide nog eens beleven. We fietsten rond, deden boodschapjes en spraken met allerlei mensen. Eenmaal weer thuis waren we beiden verrast door het fijne gevoel dat we van dit bezoek hadden gekregen. Het voelde als thuis. Zo begon het allemaal.” 

Hier willen we wonen!

Toen het stel bij de broer van Gradus op bezoek was in Meteren besloten ze een rondje door De Plantage te rijden. “Eens kijken hoe de wijk geworden was waar ik vroeger appels plukte in een boomgaard die onze familie pachtte. En opnieuw werden we verrast. We zagen een enorme variatie aan woningen en hoewel de wijk nog lang niet af was en het weer ook niet meewerkte, hadden we gelijk zoiets van ‘hier willen we wonen’. Metha ging thuis op onderzoek en met dank aan de heldere informatie van BPD op de website was voor ons vrij snel duidelijk welk huis het moest gaan worden.”

image alt

Wij zijn nog niet klaar voor een appartement

Gradus vertelt hoe ze eerst op zoek waren naar een levensloopbestendige woning, omdat dat ze was aangepraat door de maatschappij. “Je wordt een jaartje ouder, dus dan moet alles met het oog op de toekomst gelijkvloers. Maar wij zijn helemaal nog niet toe aan een appartement en een levensloopbestendige woning bood te weinig leefruimte voor ons leven. Kleinkinderen moeten kunnen komen logeren, ik wil mijn biljarttafel op zolder kunnen zetten en we vinden een grote tuin nog steeds heerlijk. Het resultaat is dat we onze handtekening onder het koopcontract van een prachtige 2 onder 1 kapwoning aan het Bentinckshof 42 zetten.” 

image alt

In het verlengde van elkaar

“Weet je wat bijzonder is, onze boerderij stond aan de Bredestraat. Als je deze straat uit loopt en je weg vervolgt over de Verlengde Bredestraat en de Kalenberg kom je het Bentinckshof. In één rechte lijn van de plek waar ik opgroeide naar ons nieuwe droomhuis. Trekken we de lijn verder door naar de ander kant van de Bredestraat, over de spoorlijn, kom je in de Voetakker bij de woningen van mijn broer en zus.”

Bijna de sleutel

Als we Gradus spreken, is de bouw bijna voltooid. Het verlossende woord met de datum van oplevering is in zicht. “We kunnen niet wachten. Alles is al geregeld. De begeleiding bij de aankoop was erg prettig. We hebben ervoor gezorgd dat er niets meer verbouwd hoeft te worden als we de sleutel krijgen. De stopcontacten zitten op de goeie plek en de gestucte muren hebben de juiste kleur. Als de keukenleverancier en vloerenlegger geweest zijn, kunnen we verhuizen. Mijn neefje, die uiteraard ook in de buurt woont, staat klaar om de bestrating rondom het huis te regelen. Ik kom dan wel van de boerderij, maar niets is zo vervelend als blubber rond je huis.” Met een glimlach nemen we afscheid. Wat een leuk gesprek was dit. Bedankt, Gradus en Metha en veel woonplezier!

  Ik heb een vraag
  Meer nieuws lezen