Rabobank hypotheekkorting

18 december '20

[ADVERTENTIE] De woningen in De Buitenplaats fase 5 hebben een EPC van 0,26. Dat is niet alleen goed nieuws voor je maandelijkse energielasten, maar kan ook een extra voordeel opleveren voor je hypotheek! Want koop je in De Buitenplaats fase 5 een woning en sluit je je hypotheek af bij de Rabobank? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een mooie korting op je hypotheekrente.

image alt

Korting op de hypotheekrente

We vinden het belangrijk dat het energieverbruik in jouw woning zo laag mogelijk is. Zo bouwen we comfortabele en duurzame woningen die generaties lang mee kunnen gaan en zo min mogelijk impact hebben op het milieu. 

De Rabobank stimuleert deze duurzame manier van nieuw bouwen met een korting op je hypotheek. Je krijgt een duurzaamheidskorting van 0,1% op je hypotheekrente als je een woning koopt met een EPC van 0,4 of lager.

Ben of wordt je klant van de Rabobank? Dan krijg je ook nog eens 0,2% betaalpakketkorting. Zo kan je dus in totaal maar liefst 0,8% hypotheekkorting krijgen. Alle voorwaarden en meer informatie over de hypotheekkorting bij aankoop van een nieuwbouwwoning vind je op de website van de Rabobank. Daar kan je ook direct jouw maximale hypotheek berekenen.

Meer info
image alt

De regels voor duurzame hypotheken

Bij een energie neutrale woning heb je bij de meeste hypotheekverstrekkers extra leenruimte. Op dit moment zijn de regels vanuit de overheid vastgesteld dat je bij een woning met een EPC van 0,26 zoals het geval is bij de woningen in De Buitenplaats fase 5 een extra leencapaciteit kunt krijgen van € 9.000. Vraag de hypotheekverstrekker van jouw keuze naar de voorwaarden van een hypotheek voor een duurzame woning en of jij aanspraak kunt maken op deze € 9.000 extra leencapaciteit.

Alle Rabobank voordelen op een rijtje

  • Duurzaamheidskorting 0,1%
  • Betaalpakketkorting 0,2%
  • Extra leencapaciteit van € 9.000 
  • Geldigheidstermijn hypotheekofferte 1 jaar

Meer weten?

Voor nieuwbouwproject de Buitenplaats in Meteren staan de financieel adviseurs van de Rabobank voor je klaar. Tijdens een oriënterend gesprek bespreekt adviseur Sietse Russchen jouw financiële mogelijkheden en de daarbij bijbehorende maandlasten. Sietse kan ook een financiële check voor je opstellen. Neem contact op met Sietse via 06-21 34 01 79 of je stuurt een mail naar financieeladvies.westbetuwe@rabobank.nl.

Henk Janssen
  Terug naar het nieuwsoverzicht
  Naar het woningaanbod