Het belang van de financiële check

7 maart '19

Wist je dat - als er meer dan 1 kandidaat een voorkeur heeft voor hetzelfde huis - wij bij de toewijzing ook kijken of iemand al een financiële check heeft laten doen? Je kunt er dus profijt van hebben als je dat ons laat weten en bovendien weet je dan ook of de woning binnen je budget past. Daarvoor hebben wij een brief nodig van jouw bank of hypotheekverstrekker. Dit noemen wij de financiële check. 

20 maart 2019

Start verkoop

Naar verwachting start de verkoop van De Buitenplaats - Het Kanteel fase 3 op woensdag 20 maart. Wil je meer kans maken op een woning? Zorg er dan voor dat de verklaring waarin staat dat je de woning kunt betalen voor die tijd is aangevraagd. Je kunt de financiële check namelijk alleen uploaden in jouw persoonlijke account tijdens de inschrijfperiode.

Verklaring dat je de woning kunt betalen

Samen met jouw bank of hypotheekverstrekker bekijk je jouw financiële situatie en of je de woning met bijkomende kosten kunt betalen. Die verklaring geldt voor het betreffende nieuwbouwproject en mag niet ouder dan 3 maanden zijn. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na de toewijzing vernietigen wij deze informatie.

Door op deze manier toe te wijzen streven we naar een optimale bezetting van alle woningen. Want hoe sneller de woningen allemaal verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel ons als voor jou als mogelijk toekomstige bewoner, een voordeel.

Nu je dit weet, wil je natuurlijk zelf ook graag een financiële check laten doen. Zo maak je immers meer kans op jouw favoriete huis. Hoe je dat aanpakt en wat wij van jou verwachten lees je op de pagina 'Financiële check'. Daar zetten we alles voor je op een rij. Let op: Een financiële check is niet hetzelfde als een hypotheekaanvraag.

Waar kan ik een financiële check aanvragen?

Je kunt een financiële check laten doen bij een hypotheekadviseur, hypotheekverstrekker of bank. Rabobank West Betuwe is aangesloten bij dit nieuwbouwproject en weet precies hoe zo'n financiële check er uit moet zien. 

Monique Nitschelm-Verwoerd van Rabobank West Betuwe denkt graag met je mee. Zij kan inzicht geven in de financiële zaken die komen kijken bij de aankoop van een nieuwbouwwoning en een financiële check voor je opstellen. Voor meer informatie of het maken van een (video)afspraak kan je een mail sturen naar Monique.Nitschelm-Verwoerd@rabobank.nl.

Rabo Wooncafé
Op maandag 25 maart organiseert Rabobank West Betuwe ook een Rabo Wooncafé. Het is dan mogelijk om te speeddaten met een adviseur. Het programma begint om 19.00 uur met drie presentaties en aansluitend kan je speeddaten van 20.30 - 22.00 uur. Meer informatie vind je hier