Momenteel zijn alle woningen in De Plantage verkocht. Wil je hier ook wel graag wonen? Goed nieuws. Medio 2024 komt er weer nieuw woningaanbod. Schrijf je nu alvast in voor de nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte!

Opgeleverd

Wonen in De Bastide

De Bastide ademt de sfeer van een vestingstadje van weleer. Geen enkele woning ziet er hier hetzelfde uit, met uiteenlopende kleuren, vormen en materialen. Je loopt direct langs de woningen, soms gescheiden door een kleine privéstoep. Dit biedt ruimte achter het huis, zodat lange tuinen ontstaan. Stenen poorten en gemetselde tuinmuren verstevigen de contouren van de bouwblokken. Het is traditioneel maar toch fris en eigentijds.

De architect

Architect Hugo Liedenbaum: ''De nieuwbouwwijk De Plantage bestaat uit 3 deelgebieden, De Bastide, de Buitenplaats en de Woongaard. Het centrale deel, de Bastide, is gebaseerd op oude vestingstadjes uit de regio van Geldermalsen. Smalle straatprofielen, kleine pleintjes, hofjes en de gracht zijn elementen die kenmerkend zijn voor de Bastide. Woningen hebben geen voortuin maar een Delftse stoep.''

image alt

De sfeer van een vestingstadje

In de woonstraten ontstaat er meer rust. Er is minder afwisseling zonder dat de sfeer daar onder lijdt. Aan het plantsoen staat een fraaie rij met mooie baksteen ornamenten. In het smalle woonstraatje hebben we de woningen op de begane grond fraaie omkaderde vensters gegeven of voorzien van dubbele deuren. Er is bij het ontwerp erg veel aandacht besteed aan de detaillering en materialisering van de woningen. Details zoals een rollaag, hijsbalk, kader en baksteen ornament zorgen voor sfeer. Combineer dat met mooie stenen en passende kleuren en je waant je in een vestingstad.

image alt

Statig en modern

De Bastide doet met zijn gracht en brede lanen erg ruim aan. De woningen zijn rijk voorzien van karakteristieke details, zoals ornamenten in het metselwerk en fraai omkaderde vensters. In de wijk overheerst de sfeer van een oud vestigingsstadje, maar de huizen hebben de luxe uitstraling van nieuwbouw.

image alt

Alles dichtbij

De Bastide heeft veel te bieden, vooral voor jonge gezinnen. Het historische centrum van Geldermalsen ligt op steenworp afstand met allerlei winkels en leuke restaurantjes. Aan de rand van de wijk vind je een supermarkt voor je dagelijkse boodschappen. Ook is er ruimte vrijgemaakt voor scholen en opvang en is er genoeg groen voor kinderen om heerlijk in te spelen. Uitwijken naar omliggende dorpen of steden gaat gemakkelijk door uitval- en snelwegen zoals de A2 en de A15. Binnen een half uur zit je al in ’s-Hertogenbosch. Woon je in De Bastide, dan zal het je aan niets ontbreken!