Momenteel zijn alle woningen in De Plantage verkocht. Wil je hier ook wel graag wonen? Goed nieuws. Medio 2024 komt er weer nieuw woningaanbod. Schrijf je nu alvast in voor de nieuwsbrief, dan houden we je op de hoogte!

Opgeleverd

Groots genieten van waterleven In De Buitenplaats

In De Buitenplaats De Plantage aan de zuidzijde van Geldermalsen is het groots genieten van waterleven. Zeker met de directe nabijheid van de langste rivier van Nederland, de Linge. Bovendien ligt er midden in de wijk een recreatieplas, verbonden met singels die door de wijk meanderen. In deze ruim opgezette buurt vaar je met een bootje over het water of struin je door de lange lanen, het is er heerlijk vrij wonen. Het groene karakter en de ruimtelijke opzet van De Buitenplaats straalt ontspanning en rust uit. De tuinhekjes en opvallende markante Hollandse gevels grijpen terug naar oude stedelijke beelden. Kortom, een straatbeeld dat tot de verbeelding spreekt.

Kwaliteit en klantgerichtheid hoog in het vaandel

BPD | bouwfonds gebiedsontwikkeling realiseerde met aannemer De Vree en Sliepen in De Buitenplaats circa 100 woningen, waaronder 2 onder 1 kap-, rij- en levensloopwoningen. De eerste woningen werden in 2012 in verkoop gebracht en 10 jaar later werd in 2022 de laatste woning opgeleverd. Aannemer De Vree en Sliepen heeft zijn vakkundigheid bewezen als echte aanpakker. Alles is strak georganiseerd en er wordt een proactieve werkwijze gehanteerd. Kwaliteit en klantgerichtheid staan bij zowel BPD als bij De Vree en Sliepen hoog in het vaandel. Dat maakt dat er een goede klik is tussen beide bedrijven.

Duurzaamheid

Ook duurzaamheid was een aandachtpunt bij het realiseren van De Buitenplaats. Een groot deel van de woningen is gasloos opgeleverd en enkele woningen hebben zelfs een luchtwarmtepomp als schoorsteen!

image alt

Een kijkje in de keuken van de architect

Pieter Wagter van architectenbureau Wagterkrijger is de architect achter de woningen in De Buitenplaats - Het Kanteel fase 4. In zijn ontwerpen van de woningen aan de Singel aan de noordzijde versterkt symmetrie het formele, klassieke karakter van deze wooncluster.
Aan de Laan naar de ‘Buytenplaets’, onderstrepen de 6 extra brede 2 onder 1 kapwoningen het rijke karakter van deze laan. Architect Wagter gaf deze 2-kappers een klassieke opbouw met pilasters en architraven, getimmerde bakgoten en een balustrade. Door kleur en architectuur te combineren is hier een chique totaalbeeld ontstaan.

De rijwoningen aan de oostzijde onderscheiden zich van de overige woningen binnen dit cluster en voegen een nieuw beeld aan de Plantage toe. Door het samenspel van banden, metselwerkaccenten en bijzondere ‘entreepoorten’ creëerde Pieter een eigenzinnige, onderscheidende architectuur.