Opgeleverd

Blog Sigrid: Een voorgevel om trots op te zijn

8 maart '21

Het is even geleden sinds de vorige blog maar gevoelsmatig staat de wereld voor mij ook een beetje stil door deze pandemie. Daar dachten de aannemers echter heel anders over. Bizar hoe snel de bouw gaat. De voorgevels schieten uit de grond en het metselwerk is in hoeverre ik het kan beoordelen ook al klaar. Nog een paar maanden en dan zullen we de sleutel gaan ontvangen! Hoe het ons de afgelopen maanden is vergaan…?

Contact via een groepsapp

De kijkdag kon niet doorgaan, logisch wel want ja, Corona. Maar dat heeft ons kopers niet weerhouden om met elkaar in contact te komen. Nadat de kopersbegeleider de contactgegevens had doorgestuurd, hebben we een (jawel, de eerste is er) groepsapp aangemaakt. Leuke club (jonge) mensen! Ik ben met mijn 35 jaar de oudste vrouw van ons rijtje, besefmomentje… Ok, even een kleine toelichting over mij i.c.m. groepsapps, dan heb je van die rode balletjes met getallen erin, waarbij ik dat rode balletje niet kan negeren met mijn brein, dus ik altijd alle groepsapps op stil zet maar dan wel de hele tijd whatsapp open om te kijken of ik niet een bericht gemist heb… Makes absolutely NO sense.


Maar goed, Ons rijtje heeft elkaar gevonden en al rap kwam het welbekende woord naar boven, ‘SCHUTTING’? Ik moet eerlijk bekennen dat dit zo geregeld was aangezien de nieuwe buren al een goede partij gevonden hadden. Fijn dat deze hovenier ook direct de tuin gaat aanleggen, keramische tegels met borders en stukje gazon. De plunge-pool (klein zwembad) is afgeschreven helaas. Ik zal hysterisch bewegen in een teiltje in de tuin voor hetzelfde euforische gevoel (zie je het al voor je?). Of wellicht vanaf de schuur erin springen, daar zie ik mijn dochter ook nog wel voor aan (ja, hebben we ervaring mee). Ook dat komt vast goed. De schutting zal de spetters in ieder geval tegenhouden en hij is zo dichtgetimmerd dat ze er visueel ook geen trauma aan zullen overhouden. Ik zie het als een win-win situatie vooral met een heerlijke zomer op komst.

Een dubbele douche

Nu de badkamer… Nou die ging wat minder soepel. Uiteindelijk is het alsnog gelukt en de dubbele douche is een feit! Met een groter watervat, wat extra vreeswerk, extra wandjes en héél veel heen en weer bellen en rijden. Uiteindelijk gisteren alles kunnen afronden met de uitvoerder op de bouw. Wat een ontzettend fijne vent. Ken je dat, dat je zo blij/opgelucht bent, dat je met zeer grote glimlach op je gezicht je in de wereld bevindt en dat mensen je heel vreemd aankijken waarom je in vredesnaam zo breeduit lacht… Dat dus!

Over 2 maanden echt aan de bak

Verder is de school voor onze dochter geregeld, de opvang uitgezocht, de nieuwe huisarts gevonden, de apotheek gelokaliseerd, de supermarkten ontdekt, de eerste ijsjes gegeten maar ook de winterse prachtige plaatjes geschoten. Nu gelukkig op naar de lente, absoluut mijn seizoen, net als de zomer! Lange zomeravonden in een tuin op het Zuiden met fijne wijn en hopelijk veel gezelschap tegen die tijd. De planning voor als we de sleutel krijgen, staat klaar! Zo achterlijk veel zin in. De inmeetdag is ook bekend en als ik besef dat we over 2 maanden ‘echt’ aan de bak kunnen, krijg ik weer zo’n glimlach op mijn gezicht waarbij mensen mij vragend maar vooral heel ongemakkelijk aankijken. Dus mochten jullie mij voorbij zien lopen op straat, het gaat goed met me, heel goed zelfs!

  Meer nieuws lezen
  Woningaanbod bekijken