Opgeleverd

De architect aan het woord

12 mei '20

De nieuwbouwwijk “de Plantage” bestaat uit drie deelgebieden, De Bastide, de Buitenplaats en de Woongaard. Het centrale deel, de Bastide, is gebaseerd op oude vestingstadjes uit de regio van Geldermalsen. Smalle straatprofielen, kleine pleintjes, hofjes en de gracht zijn elementen die kenmerkend zijn voor de Bastide. Woningen hebben geen voortuin maar een Delftse stoep.

Statige grachtenpanden

De Bastide 5 heeft een centrale ligging aan het begin van de gracht. Statige grachtenpanden met klokgevels vormen het beeld aan de gracht. De smalle pandjes en aangename diversiteit dragen bij aan de sfeer die past bij een vestingstadje. Aan de groenzone bevinden we ons aan de rand van het vestingstadje, net achter de stadswal. Het beeld is wat rustiger met wat grotere panden refererend aan bijvoorbeeld een kazerne gebouw. Daarnaast is hier ook het enige moderne pand in het plan te vinden, alsof er ooit een brand geweest is en iemand zijn huis op een eigentijdse manier herbouwd heeft.

Een vestingstadje

In de woonstraten ontstaat er meer rust. Er is minder afwisseling zonder dat de sfeer daar onder lijdt. Aan het plantsoen staat een fraaie rij met mooie baksteen ornamenten. In het smalle woonstraatje hebben we de woningen op de begane grond fraaie omkaderde vensters gegeven of voorzien van dubbele deuren. Er is bij het ontwerp erg veel aandacht besteed aan de detaillering en materialisering van de woningen. Details zoals een rollaag, hijsbalk, kader en baksteen ornament zorgen voor sfeer. Combineer dat met mooie stenen en passende kleuren en je waant je in een vestingstad.

Wij hebben veel plezier gehad bij het ontwerpen van de woningen en wensen de kopers veel woonplezier in hun nieuwe woning.

  Meer nieuws lezen
  Naar het woningaanbod