Blog Sigrid: De fundering van ons nieuwe bestaan

13 oktober '20

Nu is het dan echt officieel: we hebben getekend bij de notaris! De euforie is groots en het besef dat we binnen een jaar onze nieuwe stek gaan bewonen komt steeds dichterbij. Laten we het even niet hebben over de belachelijk hoge hypotheek die nu in onze nek hijgt. Dat komt goed, vertelde onze hypotheekadviseur... Laten we in deze goedheid en expertise dan deze meneer voor nu even geloven.

Knopen doorhakken

Ondertussen is er een hoop gebeurd als het gaat om de, in de vorige blog benoemde, keuzestress. Mocht je nog niet mentaal een opdonder hebben gekregen van alle gebeurtenissen rondom Covid-19, dan is zo’n lijst doornemen en de tevens onbenoemde opties die eventueel ook mogelijk zijn, wel een goede trigger voor verwarring. De meer- en minderwerkopties zijn alom maar het is ons gelukt de knopen uiteindelijk door te hakken. Van de tot in de centimeters aangepaste stopcontacten, een nisje hier en daar, tot de put in de tuin, bijna alles is mogelijk!

image alt

Onze droomkeuken

Ook de keuken en badkamer zijn uitgezocht. Mat zwarte frontjes met een keramiek aanrechtblad op het, jawel, kookeiland! Zo’n droomkeuken waar je alleen maar van kan dromen! Het is ons gelukt om na, geen grap, ongeveer 15 afspraken bij verschillende organisaties een mooie deal te kunnen sluiten. N.a.v. onze huidige woning weten we dat er enorm veel marge te behalen valt en die hebben we er ook uitgeknepen, sorry daarvoor. Schuif straks gerust aan voor een goedmaak-borrel. We krijgen ook zo’n kookplaat met een afzuigsysteem in het midden waarbij ik bij de gedachte dat ik met regelmaat mijn eten laat overkoken mijzelf nu al afvraag hoe lang dit goed zal gaan… Ook de badkamer wordt prachtig! We wilden een dubbele douche en die komt er. Al moet ik zeggen dat het budget, na de deal van de keuken, er enorm doorheen schoot dus die gaan we in fases afronden. Ik zie het als een speels waterballet met elke dag een leermoment in de techniek van ‘het ultieme dweilfestijn’.

image alt

Een mooie visgraatvloer

De vloeren worden voorzien van PVC, beneden een mooie visgraat met band en bies en boven een rustieke eiken-look van PVC. Ook een knap prijzig geintje, maar dan heb je ook wat en ben ik hier waarschijnlijk sneller klaar met dweilen… Als je stilstaat bij het feit dat je straks vloerverwarming hebt, geeft me nu al de neiging om straks op de vloer te gaan slapen, gewoon omdat het kan. Ook dit is iets wat me fantastisch lijkt! En dat vreet natuurlijk uiteindelijk energie, dus we hebben het dak volgegooid met zonnepanelen en een passend raampje waarbij ik met mijn hoogte waarschijnlijk dat ding niet eens open krijg. (buren, iemand een trapje te leen?)

Een nieuw huis een nieuwe school

Niet geheel onbelangrijk voor alle ouders of toekomstige ouders, we zijn wezen kijken bij de basisscholen en dat leek wel een film. Na het ontmoeten van de directeur, die elk kind bij zijn voornaam kent wat compleet onwerkelijk is in vergelijking op onze huidige basisschool met 1400(!) kinderen, hebben we besloten om onze dochter van 9 te plaatsen op de Meester Aafjes school in Meteren. Zowel de vorm van onderwijs, als de toewijding van de leerkrachten en directeur en het enthousiasme van onze dochter op de schapen naast de school, wat voor ons de overtreffende trap. Uitschrijving huidige school, check. Inschrijving nieuwe school, check. Buitenschoolse opvang, check. Rest ons dan nu nog de verdiepende slag in huisarts, tandarts, dierenarts, apotheek, etc. Dat pakken we lekker rustig aan. Net als de verkoop van ons huidige huis. Dat komt in het voorjaar van 2021 online, dan kan die gekte losbarsten.

Kennismaken met de buren

Op 28 oktober stond eigenlijk een kennismaking met de buren op de planning. Maar helaas kan dat door het stijgende aantal corona besmettingen niet doorgaan. Dat is natuurlijk heel erg jammer, want we hadden er net zoveel zin in! We zijn benieuwd wat voor mensen het zullen het zijn, wat hen heeft hen bewogen om hun nieuwe huis te kopen en of ze net als wij van veraf komen of kennen ze juist de omgeving al heel goed. Hopelijk is er binnenkort een moment om elkaar als nog te ontmoeten.

Wil je ook wonen in Meteren? Woningaanbod De Buitenplaats fase 5
Staat jouw droomhuis in de Plantage? Woningaanbod De Buitenplaats fase 6