How to: je nieuwe buren leren kennen

28 januari '21

Spannend, binnenkort ga je verhuizen naar een nieuwe woning in De Bastide 5. En je bent niet de enige, om je heen betrekken straks meer kopers hun nieuwbouwwoning. Dat je tegelijkertijd verhuist, schept een band. Een mooie basis voor een gezellige buurt. Hoe zorg je ervoor dat je je buren beter leert kennen? We geven je een aantal tips!

image alt

Ontmoet elkaar via Facebook

Vanwege Corona is er helaas geen mogelijkheid om je buren tijdens een kijkdag te leren kennen. Maar er is een koper die een besloten Facebookpagina heeft aangemaakt om elkaar te leren kennen. Ben je nog geen lid? Grijp dan snel je kans om elkaar beter te leren kennen. 

Naar de Facebookpagina
image alt

Regel samen de schutting of erfafscheiding

Ook in de achtertuin kom je je buren straks tegen, want wanneer je woning straks wordt opgeleverd staan er nog geen schuttingen. En dat is een mooie aanleiding om alvast contact met je buren te leggen. Jullie moet immers nog hetzelfde (laten) plaatsen! Collectief een schutting inkopen, geeft je een kostenvoordeel en zorgt bovendien voor een eenduidige look. 

image alt

Loop gewoon eens langs

Het moment waar je al maanden naar uitkijkt komt steeds dichterbij, de verhuizing! Je komt elkaar dan vast vaak tegen. Bijvoorbeeld als je van de bouwmarkt weer thuis komt of als je de verhuiswagen leegt. Loop op zo’n moment eens bij elkaar langs en knoop een praatje aan. Doordat je hetzelfde meemaakt, heb je vast veel gespreksstof. Vraag bijvoorbeeld waar je buren vandaan komen of hoe zij hun woning gaan inrichten.

image alt

Organiseer een buurtborrel of buurtbarbecue

Is iedereen gesetteld? Dan is een buurtborrel of buurtbarbecue een mooie gelegenheid om elkaar op een ontspannen manier te leren kennen. Doe het ‘American style’: iedereen neemt wat te eten en te drinken mee, en pakt wat tafels en stoelen uit eigen tuin. Je zult zien dat je zo gemakkelijk contact legt én dat het gemakkelijk is om contact te houden.

Je kent vast het gezegde: beter een goede buur…