Adressen De Bastide zijn bekend

7 juli '22

Heb je een woning gekocht in De Bastide? Dan ben je vast nieuwsgierig naar jouw nieuwe adres. Wij hebben het huisnummerbesluit van de gemeente ontvangen en delen deze informatie graag met je. Kom jij te wonen op de Citadel, Ravelijn, Kazemat of De Kantelen?

image alt

Wat wordt mijn nieuwe adres?

In het volgende overzicht en op de situatiekaart zie je welk huisnummer aan de bouwnummers zijn toegekend en aan welke straat de betreffende woning komt:

  • bouwnummer 12 t/m 18 | Ravelijn 16 t/m 28;
  • bouwnummer 09 t/m 11 | Kazemat 1 t/m 5;
  • bouwnummer 02 t/m 08 | De Kantel 63 t/m 75;
  • bouwnummer 01 | Citadel 38;

image alt

Leuk die straatnamen, maar wat betekent het eigenlijk?

Als jij 1 van de 18 woningen in De Bastide hebt gekocht, dan is het leuk om te weten wat je nieuwe adres wordt. Is het een makkelijke straatnaam, woon ik straks op mijn geluksnummer, maar misschien is het ook leuk om te weten wat jouw straatnaam eigenlijk betekent. We hebben het voor je uitgezocht en nemen je graag mee terug in de geschiedenis.

Een Kanteel

Een kanteel is een onderdeel van verdedigingswerken. Het is een rechtopstaand, vierkant of rechthoekig stuk van een borstwering, met eventueel een schietgat in het midden. Kantelen worden al sinds de oudheid gebruikt als verdedigend element, later, vanaf de Middeleeuwen, ook als verfraaiing.

Een Citadel

Een citadel is een versterking die een vestingstad domineert en zelfstandig verdedigbaar is. Een citadel kan twee verschillende functies hebben. Een dwangburcht of dwangkasteel om de inwoners van de stad in bedwang te houden of een toevluchtsoord om weerstand te kunnen blijven bieden als de stad zelf is gevallen.

Een Kazemat

Een kazemat is een tegen vijandelijk vuur gedekte en van schietgaten voorziene ruimte voor de opstelling van een vuurwapen op het land of op een oorlogsschip.

Een Ravelijn

Een ravelijn is een buitenwerk van een vesting. Het is een vijfhoekig of redanvormig versterkt eiland dat zich omgeven door een extra ravelijnsgracht in de vestinggracht bevindt. In sommige gevallen is het als een schiereiland aan de vesting vastgebouwd.

Nog woningen beschikbaar

Er zijn nog een aantal woningen beschikbaar in de Bastide. Wil je dat je vrienden, kennissen of familie in de buurt komen wonen? Ga dan naar het actuele woningaanbod om de beschikbaarheid te bekijken.