Opgeleverd

Te vroeg om iemand gelukkig te maken, bestaat dat?

2 juni '20

Ken je dat? Dat je eigenlijk alles wel redelijk op orde hebt, met af en toe een wegversperring van 20 betonblokken achter elkaar, die je weer even met beide benen op de grond zet. Zo voelde onze zoektocht in deze bizarre Corona tijd waarbij je werkelijk alles in jouw dagelijks handelen moet afwegen, overwegen, en vooral overdenken. De hectiek van ons bestaan was leuk genoeg geweest. Ineens werd iedereen, en dus ook wij, met de neus op de feiten gedrukt en werd nog meer duidelijk dat de natuur en de omgeving waar je woont, ontzettend belangrijk is voor jouw eigen levensgeluk. Het was wel duidelijk dat wij, randstad mensheid, meer rust wilde hebben. Mentaal, maar ook in onze fysieke omgeving. 

Even voorstellen

Mijn wens was een oude jaren 30 woning, zijn wens was een nieuwbouwwoning en de wens van mijn dochter was een trampoline…. De gezamenlijke wens was natuur, kleinere wijk, kleinere school en meer ruimte voor ons brein. We zijn 3 adhd-ers, op elkaar geplakt met af en toe een klein pilletje om het brein af te vlakken als het nodig is. Vooral ons hoofd is vol. Vol met creativiteit, energie en de welbekende, door ons genoemde, ‘Brainfarts’. Ow misschien is het dan ook leuk om ons even voor te stellen. Ik ben Sigrid, 34 jaar en relatiemanager in de psychologische dienstverlening en ontwerper. Manlief, zijn niet getrouwd maar klinkt leuker dan vriend, heet Maurice, is 40 jaar en is mijn held bij de Politie. Jasmijn is onze dochter, 9 jaar, creatief brein en een ontzettend krachtig (en mooi) mensje. 16 jaar bij elkaar en nog steeds komen we bij elkaar als leukste en betrouwbaarste uit de liefdestest. Maar goed, we gaan even verder. We wilden weg. Weg uit de op elkaar gestapelde mensheid en de zoektocht was begonnen.

image alt

En de juiste sfeer en nieuwbouw

Na het aanmaken van een zoekaccount op Funda en meermaals in de auto stappen was het duidelijk dat we, ook voor werk, niet te ver weg wilde. Menig woonboerderijtje en authentiek jaren-30 huisje passeerde de revue, maar niet met de benodigde enthousiasme van allebei om door te pakken. Totdat ik op Funda “het geveltje” zag! Het nieuwbouwproject De Bastide in De Plantage, Meteren. Mijn brein onderving de bekende ERROR en binnen een uur was er ingeschreven, voorkeuren ingesteld en had ik manlief gebombardeerd met alle downloads die er beschikbaar waren. Nu komt het mooiste, manlief was OOK enthousiast!!! Hij zag de bui al hangen met al het onderhoud in de oude pareltjes die ik hem had doorgestuurd. Dit was èn de juiste sfeer, èn nieuwbouw! De makelaar gebeld voor een waardebepaling van onze huidige woning, hypotheekadviseurs gesproken en het is ruim haalbaar! En dan wachten…

Van reservekandidaat naar optant

Weet je wat wachten doet met een mens als ze ergens heel enthousiast over zijn… Ik geloof dat iedereen dit zich wel kan indenken. Op maandag kregen we het verlossende bericht. Helaas, je bent reservekandidaat. Nou, dat was de beroerdste maandag sinds tijden… Na menig poging om via de chatfunctie, makelaar en BPD de mensen aan de andere kant om te kopen met taart en wijn, was al snel duidelijk dat het hem niet ging worden. We moesten afwachten… Ik kan je vertellen, met mijn brein is dat bijna onmogelijk totdat….…we bericht kregen van een ontzettend fijn mens van BPD die nog keurig mijn inhoudelijke vraag wilde beantwoorden. Ze gaf aan dat we wellicht bij 1 bouwnummer nog een reële kans maakte. Die hoop, die je dan voelt, is zo intens! Uiteraard gingen alle tekeningen, berekeningen en aangeslingerde naasten weer op standje actief. De volgende ochtend opende ik mijn mail. De eerste regel: ‘Het is nog te vroeg om te bellen, maar het bouwnummer is vrijgekomen……’ Zo’n moment dat je zweeft, dat je het niet geloofd, dus nog een keer leest, gaat hyperventileren achter een beeldscherm en dat je de naarste wekker ooit bent door je gegil naar manlief die lag te slagen na een nachtdienst, nogmaals sorry schat… De afspraak met de makelaar staat, de Pinterestborden zijn gemaakt en de hypotheekadviseur is aan de slag… We moeten nog tekenen trouwens… maar ach. Ze noemen het voorpret.

  Meer nieuws lezen
  Woningaanbod bekijken