Opgeleverd

Tips voor de oplevering

16 maart '21

De meeste woningen in De Bastide 5 zijn uit de steigers. Op de foto's die wij hebben ontvangen vanaf de bouwplaats kan je zien hoe mooi de woningen zijn geworden. Deze week worden dan ook de eerste woningen opgeleverd. Een moment waar je als koper maanden naartoe hebt geleefd. Maar waar let je op bij de oplevering? We geven je een aantal tips!

Vergeet je opstal- en inboedelverzekering niet

Voordat je de sleutel van jouw nieuwbouwwoning krijgt, is het verstandig om een opstal- en inboedelverzekering af te sluiten en je aan te melden voor de nutsvoorzieningen. In deze video nemen we je mee bij de oplevering en de sleuteloverdracht. Kijk je mee?

Checklist: oplevering nieuwbouwhuis

Het is eindelijk zover! Jouw nieuwbouwwoning wordt opgeleverd. Voordat je de sleutel krijgt is het belangrijk om je huis goed te checken op gebreken. Maar waar let je op bij de oplevering? Lees deze checklist alvast door dan ben je goed voorbereid.

Het opleveringsrapport

Zijn er dingen die niet goed werken of niet netjes zijn afgewerkt? Noteer dit dan in het opleveringsrapport. Soms zijn onderdelen in een ruimte niet goed te controleren, bijvoorbeeld omdat er te weinig licht is. Zet dat ook in het keuringsrapport. Dit is het zogenoemde proces-verbaal van de oplevering, waar zowel jij als koper als de aannemer een handtekening onder plaatst. In dit rapport staat dat je de woning accepteert met uitzondering van de genoteerde gebreken. Deze gebreken moeten binnen 3 maanden worden hersteld.

  Ik heb een vraag
  Meer nieuws lezen