Opgeleverd

Blog Sigrid: Dubbele hypotheek, makelaars en keuzestress

8 juli '20

Het is zover, we hebben getekend! Met trillende handen en een glas bubbels. Die we overigens niet lusten maar voor de vorm toch maar hebben aangeschaft, die ondertussen best prima wegdronk en de fles uiteindelijk volledig veroverd werd. Hierdoor met trillende benen van de bubbels naar bed, maar dat terzijde. Dames en heren, we hebben een huis, nog één. En het voelt fantastisch!

De Hypotheek

Dat brengt mij direct op het volgende punt, de hypotheek. We hadden al geschakeld met onze hypotheekadviseur, nog voordat we getekend hadden, dus gelukkig konden we rap doorpakken. De keuze is reuze in hypothekenland. Onze hypotheekadviseur is er één uit duizenden, eentje die zo lekker creatief met hokjes schuift, helemaal top! Maar ondertussen begreep ik er nog maar weinig van en moet ik vooral vertrouwen hebben in zijn ‘komt goed’ quote. Gelukkig begrijpt Maurice dit beter en vertrouw ik op hem na 16,5 jaar gezamenlijke financiën delen en we er altijd financieel gelijkwaardig in hebben gestaan. Tevens heeft deze adviseur ons compleet uitgelachen toen hij ons overzicht kreeg van het (vooral meer) meer- en minderwerklijstje. Dromen mag, toch?

 

image alt

Weer een proost momentje

We gaan dus het financiële plaatje weer opnieuw inrichten en beslissingen maken over hoe we onze oude dag gaan overleven. Hoe ziet de wereld er dan in vredesnaam uit? Bestaan er nog pensioenfondsen en werken we tot die tijd op onze (zolder)kamer met wazige achtergronden tijdens het beeldbellen? Eten we dan crackers gemaakt van duurzaam biologisch geteeld gras met veganistische kaas (ja, het bestaat), zit alles in afbreekbare maaltijdpakketjes die aan de deur bezorgd worden aangezien alle supermarkten gesloten zijn in verband met een combinatie van nieuwe virussen, maatregelen en boerenprotesten. Heb jij het antwoord? Ik niet, dus door met de gang van de dag en zorgen dat we financieel een leuk leven kunnen leiden naast de hypotheek. En voor de komende 20 jaar zit dat qua hypotheek wel snor. Ook die is dus rond! Weer een proost momentje, ditmaal een lekker rood wijntje.

Wie gaat er dan nu met ons thuis vandoor?

Dan de makelaars voor de verkoop van ons huidige huis. Wel of niet tussentijds gaan huren, nu al in de verkoop of wachten, wat doet de economie, wat moeten we nog netter afwerken, met welke waarde gaan we rekenen, zullen we het kattenluik er voor de grap uithalen bij de oplevering (grapje… wel leuk grapje), dat soort dingen. Makelaar 1, de rust zelf, laag in energie, veel kennis en kunde, weinig creativiteit, schappelijke prijs. Makelaar 2, geen idee wat er gebeurde maar ik ben nog steeds van slag. Makelaar 3, sympathieke kerel, kennis en kunde, schappelijke prijs, maar ook creatief met plan van aanpak. Jij bent het geworden, nummer 3, je hoort deze week van ons. Plan van aanpak: eerst stille verkoop, oplevering rond augustus maar sowieso niet tussendoor huren, teveel gedoe.

image alt

Een Pinterest bord vol met ideeën

De volgende keuzestress kan nu gaan beginnen. Wist je dat stress ook positief kan werken, ze noemen het eustress. Nou dat ervaar ik momenteel enorm! Een enorm Pinterest bord vol met ideeën voor de nieuwe inrichting van het huis. En de tuin, die wordt echt geniaal! Mits makelaar 3 het natuurlijk qua overwaarde voor elkaar krijgt! Hierin lijkt het ons(lees: ik) geniaal om zo’n Balinees uitziende plunge(klein zwembad, google maar) te plaatsen, dit is tevens de reden van het finaal uitgelachen worden door onze hypotheekadviseur.

Dag Randstad, hallo Betuwe

We zien het allemaal wel, hoe het gaat lopen. De knoop is in ieder geval officieel doorgehakt. Dag Randstad, hallo Betuwe. Donderdag 9 juli is de kopers informatieavond, nog zo’n voorpret moment. Zullen we hier ook op proosten?

  Meer nieuws lezen
  Vorige blog Sigrid teruglezen