Opgeleverd

‘De hele uitstraling van de wijk spreekt ons enorm aan’

25 mei '23

Sabrina (42) en Carlo (44) hebben een vrijstaande woning gekocht in De Bastide 17 in Geldermalsen waar ze komende maand de sleutel van ontvangen. Het enige wat nog ontbreekt zijn buren. Dus ben jij of ken jij onze nieuwe buren? De koffie staat klaar!

image alt

Mooie wijk met karakteristieke huizen

“Eigenlijk hadden we De Plantage al een tijdje op het oog, omdat we het zo’n mooi project vinden. Het is een mooie wijk met karakteristieke huizen en het doet een beetje stads aan”, vertelt Sabrina. Carlo: “We wilden eigenlijk een vrije kavel kopen, maar toen kreeg ik een ongeluk op mijn werk en door het revalideren, wat een tijd duurde, kwam het on hold te staan. Toen we eindelijk weer de plannen hadden om woningen te bekijken was het heel moeilijk om ertussen te komen vanwege de drukte op de woningmarkt. We wonen nu in een rijtjeswoning in Kalenberg sinds 2004, maar we hebben altijd al de droom gehad om vrijstaand te wonen. Door de drukte op de woningmarkt hebben we ons ingeschreven voor verschillende projecten voor 2 onder 1 kapwoningen. Tegenwoordig zijn dat ook enorm ruime woningen natuurlijk. We zijn zo lang bezig geweest met inschrijven op projecten, uitgeloot worden, bestaande woningen bekijken en elke keer weer buiten de boot vallen, dat we de hoop al een beetje hadden opgegeven. Ook hebben we wat bestaande woningen, vrijstaand, bekeken in Meteren en biedingen gedaan, maar dat is het toch niet geworden. We wisten toen ook niet precies wat we konden financieel. Dat hebben we eerst goed uit laten zoeken.”

Gasvrij wonen

“Uiteindelijk kwamen de woningen in Bastide 17 in de vrije verkoop. Ik was een beetje aan het kijken op internet en toen viel mijn oog erop. We hebben meteen de makelaar gebeld en er een optie op genomen”, zegt Sabrina. “Zodoende zijn we er weer ingerold en bij deze woning terechtgekomen. En daar zijn we heel blij mee! Toen ging het vrij snel allemaal. Ons huis hebben we binnen 7 weken verkocht tegen de vraagprijs van de eerste bieder. Het stond namelijk al redelijk hoog in de markt, maar het was ook perfect afgewerkt”, vertelt Carlo. “Ook is het een redelijk karakteristieke woning en kijken we uit op een parkje. Dat vrije uitzicht en de karakteristieke architectuur wilden we voor de nieuwe woning ook. Naast dat De Plantage een heel leuke wijk is, gaat het ook echt schelen qua energieprijzen. De prijzen rijzen de pan uit op het moment. We betalen nu drie keer zoveel dan voorheen. We kunnen niet wachten tot we daar zitten en geen gas meer af hoeven te nemen.”

image alt

Vrij uitzicht, naast recreatieplas

“De uitstaling van het huis sprak ons enorm aan door onder andere de trapgevel, de witte stenen en de losstaande schuur met puntdak”, laat Sabrina weten. “We hebben nu twee pubers in huis en daardoor ook enorm veel fietsen; van een elektrische fiets tot mountainbikes en steps." Carlo: "De elektrische fiets is van onze dochter, want die moet elke dag meer dan 10 km heen en ook weer terug fietsen naar school. Dan komt die losstaande schuur wel goed van pas! Het huis staat echt aan de rand van de woonwijk, waardoor we een vrij uitzicht hebben en dat is heel fijn. Er is veel water in de wijk en rond sommige woningen heb je ook heel mooie waterpartijen richting Buitenbos. En met lekker weer kun je in de Kalenbergse plas een duik kunt nemen. De hele uitstraling van de opzet van de wijk spreekt ons enorm aan."

“En de stadse uitstraling sprak mij vooral heel erg aan. Het is gewoon een heel leuke wijk”, vult Sabrina aan.

‘Wijk ligt heel centraal’

“Onze woning bevindt zich aan de rand van de wijk en we kijken op de Blankertse weg uit. Zo de polder in. Wij zitten in het stadse gedeelte en De Boomgaard wordt weer heel landelijk qua opzet”, vertelt Sabrina. “Maar daar moeten ze nog beginnen met bouwen. Ik ken best veel mensen in Meteren en onze nieuwe woning ligt op 15 minuten lopen afstand van onze huidige woning en met de fiets is het maar 3 minuten fietsen. Dat is heel fijn. Alle voorzieningen zijn dichtbij." Carlo: "In Meteren zit een nieuwe Aldi, een slijterij, een sportschool, een benzinepomp, maar je bent ook zo in het centrum van Geldermalsen. Hier zit De Pluk waar je ook allerlei voorzieningen hebt zoals een bibliotheek, apotheek, huisarts, theater, bioscoop en Grand Café. Als je zin hebt kun je hier lekker een kop koffie drinken. Je zit gewoon heel centraal. In no time zit je met de auto op de snelweg dus je hoeft niet eerst een heel eind binnendoor te rijden. Zo kun je overal makkelijk naartoe vanuit Meteren en Geldermalsen. Naar Tiel, Den Bosch, maar ook naar Nieuwegein of Utrecht.”

image alt

Een grote zonnige tuin

“We konden kiezen uit 3 vrijstaande woningen en deze had echt wel onze voorkeur. De kinderen worden nu groter, die zijn nu 11 en 13. We wilden daarom gewoon heel graag meer ruimte in huis en een grotere tuin. De tuin is ongeveer drie keer zo groot in vergelijking met wat we nu hebben. De tuin van onze nieuwbouwwoning loopt in een T-vorm dus we gaan rustig kijken wat we verder met de tuin willen. Wellicht een veranda, maar daar zijn we nog niet uit. De ligging van de tuin is ook fijn. De tuin ligt in principe op het westen, maar eigenlijk ook op het zuiden, want we hebben geen woningen achter ons”, aldus Carlo.

Sociale controle

“Er zijn veel mensen van buitenaf uit de stad en weinig mensen uit Meteren zelf. Onze overburen hebben bijvoorbeeld ook allebei in Amsterdam gewoond, maar daar durfden ze de kinderen niet alleen buiten te laten spelen. Dat kan in Bastide 17 natuurlijk wel”, laat Sabrina weten. “Deze buurt is gewoon heel fijn. Er is hier altijd sociale controle. Wij kunnen onze voordeur gewoon open laten staan zonder ons zorgen te maken. Er zijn altijd wel buren die een oogje in het zeil houden. Je kunt bij wijze van spreken je auto of achterdeur gewoon open laten staan. Het is heel dorps en ik hoop dat in de nieuwbouwwijk dat ook zo zal zijn en dat je leuk contact hebt met elkaar. Op 2 juni is de oplevering al dus dan krijgen we de sleutel. We gaan niet direct verhuizen, want eerst worden de vloeren gelegd en de keuken geplaatst. En dan gaan we de tuin doen. Na de verhuizing doen we de laatste dingen beetje bij beetje als we er wonen”, sluit Carlo af.

Ben jij of ken jij onze nieuwe buren?

Heb je interesse in bouwnummer 1 of 9 in de Bastide 17 vraag dan direct een vrijblijvende optie aan. De oplevering zal in juli al plaatsvinden dus je kunt er snel in!

  Bekijk het laatste nieuws
  Bouwnummer 9 bekijken