De wijken van De Plantage

Het bruist hier midden in de Betuwe. In nieuwbouwwijk De Plantage wordt al volop geleefd. En blijven er nieuw woningen bij komen in de buurten De Buitenplaats en De Bastide. Elke buurt kenmerkt zich door een eigen architectuur en een eigen stijl. Waan je in vroegere tijden in De Bastide waar elke gevel uniek is. Of ervaar de ruimte die de lange lanen en singels bieden in De Buitenplaats. Parkeren gebeurt in de hele wijk zoveel mogelijk in de binnenhofjes. Zo blijft het straatbeeld rustig. Waar zie jij jezelf wonen?

De Bastide: de sfeer van een vestingstadje

Terug in de tijd, maar in een modern jasje. De Bastide voelt als wonen in een voormalig vestingstadje langs de Linge, compleet met meanderende watertjes. De huizen staan vooraan de kavel, waardoor er een lange achtertuin ontstaat. Soms met een privéstoep en omgeven door gemetselde tuinmuren. Elk huis heeft zijn eigen unieke gevel. Kies jij voor een trapgevel of juist voor grote hoekramen?

>> Ontdek het in De Bastide

1

De Buitenplaats: omarmd door ruimte

De architect noemt het ‘een ruimtelijke eenheid’: maar wonen in De Buitenplaats voelt vooral alsof je omarmd wordt door een zee aan ruimte. De lanen zijn breed opgezet en vlak bij stroomt het water in de singels. De statige gevels van de woningen sluiten naadloos op elkaar aan. Het is harmonie in bouwstijl, met elk een eigen gezicht.

>> Neem een kijkje in De Buitenplaats

1
Wat gebeurt er de komende tijd? Planning De Plantage
De gedachte achter De Plantage Visie